Island: Íslensk kjötsúpa

2016-02-17 21.03.20Etter dagesvis med kulde klarte jeg ikke lenger å holde meg frisk. Forkjølelsen snek seg innpå meg og plutselig satt jeg der med vondt i halsen og smerter i leddene. Som min tidligere kollega ville sagt det så hadde jeg en skikkelig mancold. Heldigvis har jeg vært ute en vinternatt før, og jeg visste derfor hva som måtte til. Løsningen på alle mine problemer var selvsagt: Islandsk kjøttsuppe!

Kjötsúpa (eller kjøttsuppe) er en tradisjonell islandsk rett som enkelt og greit består av lam og grønnsaker – alt man trenger når kulden setter inn. Suppen er en kjær rett på Island, og det forstår jeg godt. Kombinasjonen av lam og rotgrønnsaker gjør suppen til et næringsrikt og smakfullt måltid. Suppen kan lages både med og uten ris (som gjør den tykkere).

Alt du trenger til 6 porsjoner:2016-02-17 18.24.42

  • 600 g lammekjøtt med bein
  • 1,5 l vann
  • 1 løk
  • 300 g gulrøtter
  • 30 g ris
  • 3 ss kruspersille
  • 3 poteter
  • 1 liten kålrot
  • Salt og pepper

 

Kutt poteter,  løk, gulrøtter og kålrot i terninger. Finhakk persillen.

2016-02-17 19.12.34

Legg kjøttet i en stor gryte og hell over kaldt vann. Kok opp på middels varme (5 av 9). Sørg for å fjerne alt fettet som flyter opp til toppen.

Sleng løk, gulrøtter, ris og persille i gryten. Kok opp, skru ned varmen til middels lav (4 av 9) og la det småputre under lokk i 30 minutter. Tilsett potetene og kålroten. Kok i 15 minutter eller til potetene og kålroten er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.

Server med litt finhakket persille.

2016-02-17 21.03.16

Verði þér að góðu!

Suppen: 5 av 6

Suppepris: Under 25 kr per porsjon

Island: Íslensk kjötsúpa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..