India: Manchow soup

23Da jeg bestemte meg for å lage en indisk suppe åpnet det seg en rekke muligheter. Mulligatawny-suppen jeg allerede hadde laget ble en stor suksess, så jeg var spent på hva slags andre supper landet hadde å by på. I samme trend som Mulligatawny endte jeg også nå opp med en suppe skapt av to kulturer – denne gangen indisk og kinesisk.

Manchow-suppe er en populær rett ved kinesiske restauranter og gatekjøkken i India. Den dukket opprinnelig opp blant kinesiske innvandrere i delstaten Meghalaya, på grensen til Bangladesh. Suppen er et prakteksempel på kinesisk mat tilpasset indisk smak.

Suppen kan lages både med og uten kylling, og man kan tilsette nudler dersom man ønsker det. Oppskriften nedenfor er et vegetariansk alternativ.

 

Alt du trenger til 6 porsjoner:00

 • 5 aspargesbønner
 • 1 gulrot
 • 60 g bønnespirer
 • 250 g hodekål
 • 250 g aromasopp
 • 1 grønn paprika
 • 3 vårløk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 grønn chili
 • 2 ss vegetabilsk olje
 • 6 ss mørk soyasaus
 • 4 ss rød chilisaus
 • 5 ss eddik
 • 1 l vann
 • Salt
 • ¼ ts sukker
 • ½ ts pepper
 • 3 ss maizena

Snitt bønner, gulrot, hodekål, paprika og det hvite på vårløken i tynne strimler. Del hver sopp i to og kutt dem i tynne skiver. Finhakk det grønne på vårløken og sett det til side. Lag deretter en paste av hvitløk og chili. Dette kan gjøres enten i en blender eller ved å bruke en hvitløkspresse.

01

Varm oljen i en gryte til den begynner å ryke. Sleng deretter i hvitløk og chili-pasten og de snittede grønnsakene. Stek på høy varme i omtrent 1 minutt under omrøring til grønnsakene blir litt myke.

Tilsett vann og kok videre under høy varme i 3 minutter. Sleng i mørk soyasaus, eddik og rød chilisaus når grønnsakene er kokt. Rør godt. Sleng deretter i sukker, pepper og salt og rør dette sammen igjen.

Putt så i soppen og bønnespirene. Ikke rør denne gangen. Mens dette surrer blandes maismel med litt kaldt vann. Rør til det ikke lenger er noen klumper i blandingen. Sleng blandingen i suppen. Rør rundt en siste gang, og tilsett finhakket vårløk og rød chiliolje.

Suppen serveres med enda litt mer chiliolje og vårløk.

20

Suppen: 4 av 6

Suppepris: Under 10 kr per porsjon

कृपया भोजन का आनंद लीजिये!

India: Manchow soup

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..