Tunisia: Lablabi

2016-03-07 21.59.57Lablabi er en tunisisk vegetarsuppe. Suppen regnes som street food i Tunisia og selges ofte på gatekjøkken. Ettersom lablabi består av en rekke ingredienser som i seg selv er kjempegode ble jeg overrasket da mitt første forsøk endte med en kjedelig suppe. Heldigvis lot jeg meg ikke stoppe av det, og jeg gav suppen et nytt forsøk – denne gangen basert på en ny oppskrift. Det andre forsøket endte med Fredriks suppekjøkkens beste vegetarsuppe så langt.

Oppskriften nedenfor inneholder en ting det kan være vanskelig å få tak i; harissa. Dette måtte jeg dra til Grønland for å oppdrive – og jeg er ganske sikker på at suppen ikke hadde vært det samme med en erstatning.

Jeg bruker også tørkede kikerter i oppskriften. Dersom du ønsker å slippe å planlegge måltidet dagen i forveien kan disse selvfølgelig erstattes med kokte kikerter. Gjør man det blir denne suppen ekstremt enkel og rask å tilberede.

Alt du trenger til 8 porsjoner:2016-03-07 19.32.50

 • 500 g tørkede kikerter
 • 100 ml extra virgin olivenolje
 • 2 løk
 • 1 ss spisskummen
 • 2 ts malt koriander
 • 1 klype safran
 • 1 ss harissa
 • 2 l kyllingbuljong (utblandet)
 • 4 tomater
 • 8 egg
 • Litt fersk koriander
 • 2 ss kapers

Rens og legg kikertene i vann over natten. Kok deretter kikertene i ca. 90 minutter til de er myke. Finhakk løken og hvitløken, og kutt tomaten i store biter.

Stek løk og hvitløk i litt olje på middels varme under omrøring til den er myk. Dette bør ta omtrent 6 minutter. Tilsett spisskummen, malt koriander og safran. Stek under omrøring i 3 minutter. Rør inn harissa. Tilsett til slutt buljongen og kikertene og kok opp. Skru ned varmen og la det surre under lokk i 10 minutter. Tilsett tomatene og kok i tre minutter til tomatene er myke.

Posjér eggene. Dette kan gjøres på flere måter. Jeg lærte et triks på Youtube som egner seg ved posjering av flere egg samtidig. Plasser litt plastfolie over et glass. Smør folien inn med litt olivenolje og knekk et egg over. Bind plastfolien sammen til en liten pose og la posene ligge i gryten i 3 minutter.

Fordel suppen i hver sin bolle. Legg på et posjert egg, litt kapers og koriander. Server med en bit baguette og gjerne litt ekstra harissa.

2016-03-07 22.00.03

شهية طيبة

Suppen: 5 av 6

Suppepris: Under 15 kr per porsjon

Tunisia: Lablabi

4 kommentarer om “Tunisia: Lablabi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..