Spania: Salmorejo

2016-05-18 18.57.44Til 17. maifeiringen i år ble jeg bedt om å ta med en suppe – og da var valget enkelt. Mitt første møte med Salmorejo, en kald tomatsuppe fra Cordoba, var i en venninnes 30 årsdag. Siden den gang har jeg hatt et ønske om å gjøre et forsøk selv.

Salmorejo er en av de absolutt enkleste suppene man kan lage, og den egner seg utmerket i sommervarmen. Dette er nok noe av grunnen til at den har blitt så utrolig populær blant spanjoler som foretrekker noe litt fyldigere enn gazpacho.

I forbindelse med 17. maifrokosten forsøkte jeg meg på tre ulike varianter av suppen før jeg endelig kom fram til en favoritt. Oppskriften nedenfor ble godt mottatt og kan anbefales på det sterkeste. Dersom man ønsker en billigere variant kan man selvfølgelig finne et substitutt for skinken.

Alt du trenger i 6 porsjoner:2016-05-16 21.06.55

  • 8 tomater (1 kg)
  • 1 baguette (200 g)
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 pakker ibericoskinke (totalt 100 g)
  • 50 ml sherryeddik
  • 200 ml extra virgin olivenolje
  • 3 egg
  • 2 ss salt

Skrell og del tomatene i to. Skjær deretter bort stilkene. Del baguetten i grove biter og skrell hvitløken.

2016-05-16 23.01.27

Aller først skal vi hardkoke eggene. Legg eggene i en kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp, sett på lokk og skru deretter av varmen. La eggene stå i minst 10 minutter, og legg dem deretter i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

2016-05-17 09.55.16

Kjør tomatene til en fin puré med en stavmikser eller blender. Tilsett hvitløksfeddet, brød, saltet, olivenoljen og sherryeddiken. Kjør suppen fin, og plasser den deretter i kjøleskapet i minst 1 time.

Kutt eggene og skinken i små biter. Server i en skål med litt skinke, egg og en god dose olivenolje. Kan gjerne spises med litt brød.

¡Buen provecho!

Suppen: 6 av 6

Suppepris: Under 45 kr per porsjon

Spania: Salmorejo

2 kommentarer om “Spania: Salmorejo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..