Trinidad og Tobago: Trini Corn Soup

22Etter et delvis mislykket forsøk i påsken hadde jeg nesten gitt opp å lage maisbaserte supper. Heldigvis er jeg en utholdende kar, så jeg bestemte meg for å gi mais en sjanse til. Litt rask research førte meg raskt inn i Karibien, nærmere bestemt til øya Trinidad. Her fantes det nemlig en kjent suppe kjent som Trini Corn Soup.

I Trinidad er suppen utrolig populær, og en klassisk gatematrett som ofte nytes av matglade karnevaldeltakere. Selv synes jeg suppen var utrolig god, men habaneroen gjorde den kanskje i overkant sterk. Jeg ville nok også halvert mengden og størrelsen på dumplingsene hvis jeg skulle lagd suppen igjen.

Alt du trenger til 8 porsjoner:00

 • 1 ss smør
 • 1 ss vegetabilsk olje
 • 1 gulrot
 • 1.25 dl dhal (må bløtlegges i minst 2 timer)
 • 1 løk
 • 0.5 butternut squash
 • 1 stangselleri
 • 2 vårløk
 • 3 fedd hvitløk
 • 0.5 habanero
 • 2 pimiento de padrons (eller vanlig rød chili)
 • 1.25 dl kokosmelk
 • 2 ss green seasoning (se oppskrift under)
 • 1 terning kyllingbuljong
 • 1 ss vegeta all purpose seasoning
 • 0.25 ss spisskummen
 • 0.25 ss hvitløkspulver
 • 0.25 ss pepper
 • 0.25 ss oregano
 • Noen kvister fersk timian
 • 1 søtpotet
 • 2 poteter
 • 2 bokser mais
 • 2 maiskolber

Til dumplings:

 • 3 dl hvetemel
 • 1 ts salt
 • Litt vann

Til green seasoning:

 • 0.25 bunt koriander
 • 1 vårløk
 • 0.5 habanero
 • 1 pimiento de padrones (eller vanlig chili)
 • 1 kvist timian
 • 2 fedd hvitløk
 • 20 cl vann

Start med å lage green seasoning. Dette er rimelig enkelt. Sleng alle ingrediensene i en blender og kjør det til en fin paste.

Kutt potet, butternut squash og søtpotet i terninger, gulrøtter i skiver og grovhakk løken. Stangselleri og vårløk kuttes i skiver. Det samme gjelder chiliene. Finhakk hvitløken. Maiskolbene deles i fire.

Varm opp litt smør og olje i en gryte på middels varme. Sleng i løk, hvitløk og chili, og la dette surre til løken er blank og myk. Ha i fersk timian, vårløk, selleri og butternut squash sammen med litt salt og pepper, og la dette surre under omrøring et par minutter.

Sleng deretter i dhal og den knuste buljongterningen. Rør om og la det surre i et par minutter. Fyll på med vann til det dekker ingrediensene, dekk med lokk og la det surre i 20 minutter. Hold et øye med suppen fra tid til annen og rør litt i gryta for å forhindre at noe svir seg. Tilfør ekstra vann hvis det begynner å bli for tykt.

Når dhalen og butternut squash er ferdigkokte kjøres suppen jevn med en stavmikser. Sleng deretter i gulrøtter, søtpotet, poteter, mais og maiskolber. Ha også i alt krydderet og kokosmelken. Fyll til slutt på med vann til alle ingrediensene dekkes. Kok opp og la dette surre.

I mellomtiden lages dumplings. Bland salt og hvetemel i en bolle. Hell i vann mens du knar til det blir en ganske myk deig. Rull ut deigen til en lang rull og del den i små biter på ca. 0.5 cm.

Sleng alle dumplingsene i suppen og la suppen koke til dumplingsene er ferdigkokt. Dette tar minst ti minutter. Smak en dumpling i ny og ne til det smaker godt. Smak til med salt og pepper, og server med litt fersk koriander.

21

Suppen: 4 av 6

Suppepris: Under 20 kr per porsjon

Bon appetit!

Trinidad og Tobago: Trini Corn Soup

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..