Indonesia: Soto Ayam

Jeg visste alltid at jeg en dag kom til å lage en variant av Soto Ayam, den indonesiske kyllingsuppen som jevnlig blir nevnt av suppeelskere verden over. Det jeg ikke visste var hvilken variant jeg kom til å ende opp med å lage. Det finnes nemlig en enorm mengde ulike varianter av Soto Ayam – som inkluderer ulike tilbehør og lages med eller uten kokosmelk. Oppskriften nedenfor prøver å unngå de mest eksotiske ingrediensene og smakte veldig godt.

Alt du trenger til 4 store porsjoner:

Kraften
1 ss peanøttolje
2 kyllinglår
1 ts salt
1 sitrongress
3 sjalottløk
1 ss ingefær

Paste
1 sitrongress
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 ts pepperkorn
1.5 ss korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
1.5 ts malt gurkemeie
1 ss ingefær 1 ss peanøttolje

Tilbehør
100 g glassnudler (vermicelli)
2 ss koriander
2 vårløk
2 kokte egg
1 lime
Sprøstekt løk
Sambal oelek

Først skal vi gjøre klar ingrediensene til kraften. Del kyllinglårene i klubber og overlår og salt skinnet. Grovhakk en spiseskje ingefær og tre sjalottløk.

Deretter gjør vi klar ingrediensene til pasten. Rens bort tuppen og det ytterste laget på en stilk sitrongress, og kutt den deretter i små biter. Grovhakk to sjalottløk og tre hvitløksfedd. Samle gurkemeie, korianderfrø, pepperkorn og spisskummenfrø.

Varm opp litt olje i en gryte og legg kyllingstykkene med skinnsiden ned i gryta. Salt den andre siden av lårene mens de steker. Snu lårene når de slipper lett fra bunnen av gryta. Knus en sitronstilk og ha den i gryta sammen med en spiseskje ingefær og to grovhakkede sjalottløk. Hell over vann til det dekker ingrediensene, kok opp og la det surre i en time under lokk.

Fjern kyllingen fra gryten når kraften har kokt en time. La kyllingen hvile litt før den kuttes i mindre biter. Sil av kraften.

Sleng resten av ingefæren, den hakkede stilken sitrongress, hvitløken, gurkemeie, pepperkorn, korianderfrø og spisskummenfrø i en kjøkkenmaskin. Har du en krydderkvern tilgjengelig kan du gjerne male krydderet der først. Kjør ingrediensene til en paste ved å tilsette litt av kyllingkraften.

Stek pasten i litt olje, og tilsett deretter kyllingkraften. Kok opp igjen og la dette surre noen minutter. Kok egg og glassnudler mens suppen surrer. Finhakk samtidig litt koriander og vårløk.

Server suppen med rikelig med glassnudler, et halvt egg, litt koriander, vårløk, sprøstekt løk, litt sambal oelek og et par tynne skiver lime.

Suppen: 

Suppepris: Under 45 kr per porsjon

Selamat makan!

Indonesia: Soto Ayam

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..